Ny medarbeider!

I slutten av januar ble Rune Aleksandersen ansatt i en 20%-stilling i Fetsund Normisjon. Han skal arbeide inn mot ungdomsarbeidet, og TGIF spesielt. Engasjementet er i første omgang for en 2-årsperiode. Vi ønsker Rune hjertelig velkommen og ser fem til videre samarbeid. Men hvem er han egentlig?

Kan du si litt om hvor du er fra og hva du ellers er engasjert i?

Jeg har vokst opp nordøst i Oslo, nærmere bestemt Vestli og Stovner. Jeg jobber fortsatt på Stovner videregående skole som lærer i religion og etikk, matematikk og naturfag. For litt over ti år siden flyttet jeg og familien til Fetsund, og vi trives veldig godt her.

På fritiden liker jeg å være så mye som mulig ute i naturen, og ønsker å bli enda flinkere til å komme meg ut. Jeg er glad i å gå på langrenn, kjøre slalåm og gå på skøyter, men i senere tid så har det blitt flest gåturer i den flotte naturen her i Fetsund. Om sommeren prøver jeg å være mest mulig ute på sjøen i vår seilbåt.

Hvorfor takket du ja til å bli engasjert i arbeidet i Fetsund Normisjon?

I min barndom så var jeg med i KFUM- speideren på Veitvet i Oslo.  I ettertid så ser jeg hvor viktig det var for min personlige utvikling. Det, og mange andre faktorer spilte en viktig rolle i å lede meg frem til en tro på Jesus.

Derfor ønsker jeg å gjøre noe for ungdommene som vokser opp her i Fetsund. TGIF er et veldig fint konsept for ungdom fra 13 årsalderen og oppover.

Hva legger du mest vekt på når du skal samarbeide med ungdommer og legge planer fremover, f. eks. med TGIF?

Jeg er veldig opptatt av at ungdommene skal ha et eieforhold til det vi gjør. I starten så ønsker jeg å bli kjent med de som allerede er aktive i TGIF, lytte til deres innspill og ønsker, veilede så godt jeg kan, og følge opp. Vår første samling var forrige fredag, og det var en herlig gjeng som hadde en genuin omsorg for hverandre, godt humør og glimt i øynene.

Så det aller viktigste er å skape trygge rammer, der vi alle kan vokse og utvikle oss på beste mulige måte. Gruppens medlemmer hadde mange ønsker og planer for fremtiden. En av ideene var et nærere samarbeid med Fet kirke, nærmere bestemt å hjelpe til med å utvikle ungdoms – og konfirmasjonsarbeidet. Dette er noe jeg også har stor tro på og ønsker å gjøre noe med fremover.

AaMy